Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Säkerhetsbrist i Apotekets mobilapp - andra personers recept röjda

När kvinnan surfade in på Apotekets mobilapp dök också andra människors personnummer och deras recept upp. Apoteket ser allvarligt på säkerhetsbristen som man dock inte tror är ett genomgående systemfel, utan endast kopplat till ett enskilt ärende.

Trots att en persons recept är sekretesskyddade enligt Apoteksdatalagen kunde kvinnan klicka in på två ytterligare personnummer i sin Apoteks-app och få tillgång till dessa två personers recept, uppger Expressen.

Enligt Expressen ser Apoteket dock inte några indikationer på att det skulle röra sig om ett systemfel som drabbat flera. Ett av personnumrena tillhörde en anhörig till kvinnan. Pressansvarig på Apoteket säger till Expressen att det möjligen kan vara så i detta fall att det finns en äldre fullmakt för den här personen som man inte tänker på att man har.

Gällande den andra personen, som är okänd för kvinnan, uppger Apotekets pressansvarige till Expressen att det exempelvis kan ha gjorts misstag när en fullmakt registrerats på ett apotek någonstans ute i landet.

Apoteket vill nu komma i kontakt med kvinnan för att reda ut vad som har hänt.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons