Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är höstens hårtrender

Alla vill vi känna oss höstfräscha och UNG har tagit reda på hur du kan få tillbaka ditt hårs lyster igen.

Annons

Är ditt hår slitet efter sommaren eller känner du bara för en förändring? UNG har pratat med Karin Sandlund och Linda Karlsson som båda jobbar på Salong Hårfagar i Hallstavik.

I höst kan du glömma plattången och överstylat hår, i stället förväntas man att ha en naturlig och fräsch look.

– Som om du precis har tagit ett dopp i det blå och sen bara dragit igenom fingrarna i håret, berättar Linda Karlsson. Men om du inte har turen att bo bredvid ett hav fullt av saltvatten så finns det produkter att köpa som till exempel saltvattenspray som gör att du kan fixa ditt hår på nolltid.

Långt eller kort?

En vanlig fråga är också hur man ska klippa sig i höst. Ska man ha långt eller kort hår, lugg eller inte lugg. Man kanske inte vet hur man ska klippa sig, men man vet att man vill förändra håret på något vis.

I år är den korta bob-frisyren het och till det kan du matcha med en lång, snygg lugg. Bob-frisyren passar dig som har kort hår eller en asymmetrisk klippning. Sen kommer även mycket 60- och 80-tal tillbaka, man låter till exempel luggen växa så att man sen kan vrida den utåt.

Axellängd

I höst ska man inte heller ha långlångt hår, utan klipp håret i axellängd. Det blir då lättare om du själv vill kunna styla håret som du vill.

Om du ska färga håret, så färga det då i varma färger, berättar Karin Sandlund och Linda Karlsson. Färger så som chokladbrunt, bränd apelsin eller nyanser av honung. Och om du inte är sugen på det så kan du pröva att färga ombre eller dip dye.

– Ombre och dip dye fungerar fortfarande i höst, även fast det har funnits länge, säger Karin Sandlund.

För er som inte vet vad ombre är så betyder det skugga. Och då brukar man oftast färga utväxten i en mörkar nyanser och sedan övergår nyanserna till det ljusare ju längre ner man kommer. Man kan även ha en omvänd ombre, men då har du ljusare upptill och mörkade nedtill. Dip dye är något extremare och där färgar du bara topparna i någon mer färgglad färg som rosa.

Släpp ut håret killar!

Killar i höst bör släppa ut håret och göra så som tjejer bruka göra och bara dra fingrarna igenom det. Det ska kännas rockigt och lite risigt, men det gör det gör det bara häftigare.

Och till sist ett litet tips till er som brukar använda vax i håret, satsa mer på ett matt vax istället för ett glansigt vax.

Annons
Annons
Annons