Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren inte nöjd med domen mot Banzolas släkting – överklagar till hovrätten

Artikel 19 av 35
Norrtäljeprofil friad för mordförsök
Visa alla artiklar

Norrtäljeprofilen Ali Banzola dömdes nyligen till fängelse i över 15 år för bland annat mordförsök. Hans släkting som enligt åklagaren också var delaktig i mordförsöket friades helt från de misstankarna. Nu överklagar åklagaren domen till hovrätten.

Annons

NT sände live när domen mot Ali Banzola föll.

Ali Banzola, som tidigare utnämnts till Årets Rospigg, dömdes nyligen för det mordförsök som skedde i samband med en skottlossning i södra Stockholm i somras där två personer skadades. Tingsrätten ansåg att Banzola kunde bindas till platsen och han dömdes till fängelse i 15 år och sex månader för mordförsök, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Ali Banzolas släkting, en man i 20-årsåldern, som också var åtalad för mordförsök kunde enligt tingsrättens bedömning inte bindas till platsen och friades därför helt från misstankarna om mordförsök. I stället dömdes till fängelse i ett år och två månader för bland annat grovt narkotikabrott. Det är åklagare Sara Malmhester inte nöjd med.

– Grunden är att tingsrätten har gjort en oriktig bevisvärdering, säger Sara Malmhester.

Hon vill att hovrätten dömer släktingen för försök till mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott till ett längre fängelsestraff.

Åklagarsidan överklagar alltså endast den del som rör släktingen och inte den del av domen som rör Ali Banzola. Det väntas dock Banzolas advokat göra.

– Tingsrättens argument är inte helt glasklara och borde inte vara tillräckliga för en fällande dom. Det finns ett mängd alternativa förklaringar som de inte har accepterat, sade advokat Peter Mutvei till Dagens Nyheter efter att domen fallit.

Försvaret har fram till den 24 mars på sig att lämna in sin överklagan.

LÄS MER [+]: Det här är Ali Banzola – utsedd till Årets rospigg för sitt arbete med skolmat

Alla artiklar i
Norrtäljeprofil friad för mordförsök